DESERT LA PAHAR (SUGAR FREE, LOW CARB)


Sunt diete care resping cu desăvârșire orice fel de desert. Eu nu mai cred în diete minune de mult (după ce le-am încercat pe toate!), ci într-un stil de viață echilibrat, sărac în carbohidrați și zahăr, bogat în  proteine, grăsimi bune, fructe și legume proaspete. Folosind aceste principii simple și ingrediente cât mai naturale, ne asigurăm un stil de viață sănătos și bătălii câștigate pe termen lung cu kilogramele.

Așadar, deși nu sunt vreun specialist în nutriție, cred cu tărie că trebuie să existe și desert într-o alimentație echilibrată. De acord, nu zilnic, iar când alegem desert, e mai bine să avem ceva care să nu contravină principiilor vieții echilibrate. O felie de tort de cofetărie poate avea până la 800 kcal și chiar și peste 20 de aditivi alimentari.

Vă îndemn să vă faceți singuri desertul, iar această rețetă garantează un desert ușor, rapid și fără regrete!

INGREDIENTE: (8-10 porții micuțe)

- 500 g brânză quark;
- 150 g iaurt grecesc 2% grăsime;
- 200 ml smântână pentru frișcă;
- 4 linguri de îndulcitor natural;
- 100 ml lapte;
- 10 g gelatină;
- 1 lingură extract de vanilie;
- 4-5 picături de extract de lămâie;
- dulceață fără zahăr, după gust.




Am amestecat brânza, iaurtul, aromele și îndulcitorul.


Între timp, am pus gelatina la hidratat în lapte. După 5 minute, am pus-o la topit pe foc. (cu grijă, să nu ajungă la fierbere!).

După se s-au topit granulele de gelatină, am lăsat deoparte, să se răcorească.


Am adăugat smântâna peste crema de brânză și am mixat cam 3 minute. Fără a opri mixerul, am adăugat laptele cu gelatină și am continuat să mixez până la omogenizarea perfectă a ingredientelor, obținând o cremă fină.


Eu am ales să montez deserturi în cupe mici, însă puteți alege niște cupe/pahare mai mărișoare și să reduceți numărul porțiilor sau să îl montați într-o tavă de chec, tapetată cu folie alimentară, din care să porționați ulterior.

După metoda mea, pentru că mi-am dorit un desert în straturi, am pus câte o lingură generoasă de cremă, apoi câteva vișine în suc propriu, fără zahăr (puteți folosi și din compot, bine scurse sau  puteți înlocui cu dulceață fără zahăr).


Peste vișine am pus iarăși cremă și am ornat cu dulceață de vișine fără zahăr. Dacă nu vi se pare suficient de fermă crema, puneți cupele 10 minute la frigider înainte de a pune dulceața de deasupra.


Cupele de desert trebuie să stea la rece minimum 2 ore (preferabil 4) pentru a se închega bine.

Dacă preferați un desert care să aibă și un ”blat”, vă recomand să testați rețeta de aici sau de aici.

Vă invit să aruncați un ochi și pe celelalte deserturi la pahar de pe blog.

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare