TIRAMISU FALS CU CIOCOLATĂ (FĂRĂ ZAHĂR, FĂRĂ OU, FĂRĂ ALCOOL)







Un desert cu gust intens de cafea și ciocolată. Cine îl poate refuza? Pornind de la această rețetă de tiramisu, dar adăugând niște ciocolată fără zahăr, am creat un nou desert. Vreți să gustați? Dacă da, treceți la pregătiri. Durează doar 10 minute!



INGREDIENTE: (2 porții maaaari sau 4 normale)

  • 250 g mascarpone;
  • 200 g smântână pentru frișcă;
  • 60 g cicolată fără zahăr;
  • 4 linguri îndulcitor/zahăr;
  • 1 lingură extract de vanilie;
  • 12 pișcoturi;
  • 200 ml cafea;
  • cacao pentru ornat.

Am pus la bain marie să topesc ciocolata. Eu am folosit ciocolată fără zahăr, cu conținut ridicat de cacao. Puteți folosi orice ciocolată doriți, cu condiția să fie de calitate, să se topească frumos.


Între timp, am mixat brânza mascarpone cu îndulcitorul și extractul de vanilie, până am obținut o cremă fină.


Ciocolata s-a topit, așa că am încorporat-o în crema de mascarpone. Peste cremă am adăugat 200 ml frișcă lichidă și am mixat din nou, până când crema s-a omogenizat, rămânând totuși aerată.


Am însiropat pișcoturile în cafea și m-am apucat de montat tiramisu în borcane. V-am mai spus că mi se par tare drăguțe, nu? Ca sfat, este de preferat să aveți cafeaua rece. Dacă este fierbinte, pișcoturile vor trage prea mult lichid și nu vă doriți un desert care să băltească în sirop!


Voi puteți monta și într-o tavă obișnuită, dacă preferați, însă țineți cont că veți avea nevoie de mai multe pișcoturi. În varianta la borcan/pahar, se reduce numărul de pișcoturi și aveți un desert cu muuuuultă cremă și mai puține calorii. (asta dacă nu îl mâncați pe tot!) Eu am folosit pișcoturi făcute în casă, fără zahăr. Pișcoturile din comerț au zahăr, însă pot fi înlocuite de biscuiți fără zahăr dacă vi se pare prea complicat să le faceți acasă.

Recapitulare, e jos în sus: pișcoturi însiropate, cremă, iar pișcoturi, iar cremă, cacao. Super simplu!

Am ornat cu cacao din belșug și am dat la frigider cam 2-3 ore înainte de servire.



Alte idei de tiramisu găsiți aici.

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare