MUȘCHI DE PORC ÎN SOS DE ROȘII CU USTUROI
Această mâncare seamănă cu ostropelul, însă este conține ingrediente un pic diferite, astfel că nu este ostropel. Retete de ostropel, ca la bunica, găsiți aici și aici.
Ca mai toate rețetele mele, rețeta de mușchi de porc în sos de roșii și usturoi se prepară rapid și se va mânca rapid, la cât este de bună! Preparatul se poate servi ca atare, cu pâine proaspătă sau cu mămăliguță caldă sau se poate garnisi cu orez fiert simplu, piure de cartofi sau chiar paste fierte.
INGREDIENTE: (4 PORȚII)
- 600 g mușchiuleț de porc;
- 2 cepe;
- 5 căței de usturoi;
- 4-5 felii de roșii uscate;
- 1/2 de linguriță de capere;
- 150 ml de roșii pasate;
- 1 frunză de dafin;
- 1 linguriță de cimbru uscat;
- 1 lingură de ulei;
- sare și piper, după gust;
- 1/2 de legătură de pătrunjel verde.
Întrucât mușchiulețul de porc este o carne slabă, am pus o lingură de ulei într-o tigaie și am pus carnea, tăiată felii, să se rumenească ușor. Dacă folosiți o carne mai grasă, puteți sări peste ulei, carnea se va rumeni în propria grăsime.
Între timp, am tocat ceapa și, când carnea și-a schimbat culoarea, am adăugat ceapa peste carne și le-am călit împreună încă vreo 3-4 minute.
Am acoperit apoi cu apă și am adăugat condimentele: usturoiul pisat, cimbrul, sarea, piperul, roșiile uscate tocate, caperele și foaia de dafin.
Am lăsat să fiarbă, cu capacul pus, preț de 30 de minute, apoi am adăugat încă o jumătate de pahar cu apă și roșiile pasate.
Am lăsat să fiarbă încă 15 minute cu capac, apoi am luat capacul și am lăsat sosul să scadă încă vreo 10-15 minute. (până vă place consistența)
Am stins focul și am adăugat pătrunjelul tocat. Bucătăria s-a umplut de arome, iar gustul este grozav, cu o tentă mediteraneană.
Comentarii
Trimiteți un comentariu