SALATĂ COLESLAW
Că tot a venit primăvara și vom începe (sperăm!) să mâncăm mai multe fructe și legume, renunțând la mâncărurile specifice sezonului rece, vă propun o minunată salată. Noi o mâncăm, în general, pe post de garnitură lângă fripturi. Este atât de gustoasă, încât nu veți avea nevoie de altfel de garnitură.
- 1/2 de varză - aprox. 500 g;
- 2 morcovi;
- 1/2 de ceapă;
- 2 linguri de maioneză;
- 4 linguri de iaurt grecesc 2%;
- 2 linguri de zahăr brun;
- 1 linguriță de muștar;
- 1 lingură de oțet;
- sare și piper.
Am ras la robotul de bucătărie morcovii și varza. Am tocat mărunt-mărunt ceapa.
Am făcut un dressing din maioneză, iaurt, zahăr brun, muștar și oțet, apoi am condimentat cu sare și piper.
Urmează un pas greu: amestecați totul foarte bine și dați la rece până la servire. Salata e mai bună dacă stă măcar o oră la rece, înainte de a o servi.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu