TOCĂNIȚĂ DE VIȚEL CU LEGUME


Această rețetă are savoarea preparatului autentic, însă nu are nici o picătură de ulei. Carnea de vițel este fragedă și suculentă, iar legumele se topesc în gură. V-am făcut poftă?


INGREDIENTE:

- 500 g carne de vițel;
- 2 morcovi;
- 1 ceapă mare;
- 1 ardei kapia;
- 1 ardei gras;
- 1 lingură de boia de ardei dulce;
- 200 ml de roșii pasate;
- 1 linguriță de cimbru;
- 1/2 de linguriță de fulgi de chilli;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 5 căței de usturoi;
- sare și piper.

Am spălat carnea și am tăiat-o cubulețe, apoi am tăiat mărunt legumele. Am pus carnea într-un bol și am condimentat-o, apoi am amestecat-o cu legumele mărunțite și roșiile pasate.


Am pus amestecul într-o cratiță încăpătoare și am turnat apă, cât să se cuprindă.


Am lăsat la foc mic, cu capac, amestecând ocazional și completând cu apă, la nevoie, timp de 2 ore. După 2 ore, am gustat carnea și era bine pătrunsă. Dacă aveți o carne mai vânjoasă, puteți prelungi timpul de gătire până la 3 ore, completând cu apă, din când în când.

În ultimele 10 minute, am ridicat capacul și am lăsat să scadă până ce mi-a plăcut consistența. Dacă este necesar, potriviți gustul cu condimente.

Am stins focul și am presărat pătrunjel verde.


Se face foarte ușor, doar timpul de gătire este ceva mai lung. O puteți servi ca atare, cu mămăliguță caldă sau pâine proaspătă sau o puteți alătura unei garnituri de orez, după preferințe. Dintre toate, eu zic că merge de minune cu mămăliga!Poftă bună!

Alte rețete de tocănițe găsiți aici și aici.

Comentarii

Postări populare