IDEI DE MESE DE PÂNĂ ÎN 200 KCAL




Fie că este vorba de un mic dejun luat pe fugă, de un prânz rapid sau de o cină târzie, vă propun câteva alimente și idei pentru a obține mese de până în 200 kcal, sănătoase, bogate în nutrienți  și, cel mai important, sățioase. 


1. Alege ouăle, sunt o sursă grozavă de proteină, sunt sățioase și au un conținut redus de calorii, când sunt preparate dietetic. Un ou gătit fără ulei (50 g) apre aproximativ 60 kcal. Iar variantele sunt multe: fiert, ochi în tigaia neaderentă, la cuptor, omletă. Totodată, fiecare variantă are variabilele ei, de exemplu, omleta poate fi făcută cu legume: kapia, ciuperci, spanac, ceapă verde, etc.

2. Renunță la pâine, poate fi înlocuită cu legume, de exemplu, bărcuțe din ardei gras cu cremă de brânză, humus sau salată de vinete sau, din când în când, poate fi schimbată cu wasa, o pâine crocantă integrală, care are în jur de 35 kcal/felie, în funcție de sortiment.

3. Alege brânzeturi slabe. Brânza este un inamic al dietelor, întrucât sunt foarte bogate caloric. De exemplu, 100 g de cas poate ajunge la 300 kcal. Așadar, atenție cu ce combini brânza (se potrivește de minune în salatele de legume) și în ce cantitate o consumi. La fel și în privința iaurtului. Recomandat ar fi să folosești cu 2-3% grăsime, fără aditivi și fără adaos de lapte praf.

4. Multe legume! Farfuria ar trebui să conțină cam 1/2 legume. Dacă nu sunteți obișnuiți să mâncați multe legume, în special crude, începeți cu 1/3 din farfurie și măriți treptat cantitatea. Ca exemplu, 100 g de castraveți au aproximativ 10 kcal. Ca să vă faceți o idee clară, 100 g de alune prăjite au în jur de 650 kcal. Puteți consuma 65 de kg de castraveți sau 100 g de alune și tot atâtea calorii veți adăuga.

5. Carne slabă. Alegeți pui, pește, curcan, gătite la grill, la cuptor sau pe aburi, în detrimentul cărnurilor grase, a cârnaților și a preparatelor.

6. Ia gustări. Gustările sănătoase între mese au rolul de a combate instalarea senzației de foame exagerată, acea senzație care ne determină să mâncăm orice și oricum, fără să mai ținem cont de combinații alimentare, moduri de preparare sau calorii. Exemple de gustări sănătoase: fructe, iaurt cu semințe, iaurt cu fructe (nu din comerț!), măr cu unt de arahide, banană cu unt de arahide, o mână de nuci, un baton proteic. Ideea este să nu exagerezi, 100 g de nuci crude au în jur de 600 kcal, porția pentru o gustare ar fi cât încape în căușul palmei, nu toată punga! Covrigii nu sunt gustări. Un covrig (80 g) are în jur de 270 kcal.

7. Mese la intervale regulate de timp. Una dintre regulile de bază ale dietelor sănătoase este să mâncați la intervale regulate de timp. Recomandat ar fi la 3 ore, cu 3 mese principale și două gustări.

8. Atenție la sosuri! 30 ml de sos pe bază de maioneză poate ajunge lejer la 150 kcal. Așadar, mare grijă la sosurile gata preparate, precum și la sosurile servite în restaurante. Degeaba mânânci o salată dacă îi aduci un plus caloric din sos.

9. Renunță la zahăr și dulciuri procesate. Zahărul acționează ca un drog și determină organismul să ceară din ce în ce mai mult. Renunțând la zahăr poți tăia multe calorii, dar, în primul rând, îți vei ajuta organismul să fie mai sănătos. Poți înlocui zahărul cu îndulcitori naturali și poți alege, pe post de desert, o mulțime de preparate care nu conțin zahăr. Te poți inspira de aici, vei găsi multe rețete fără zahăr, dar și rețete pentru zilele în care vrei să trișezi. Și este de 100 de ori mai bine să trișezi cu un dulce homemade, decât să cumperi un desert din comerț, plin de aditivi, stabilizatori, potențiatori și alte minuni.


Și pentru ca toate de mai sus să funcționeze:

10. Mișcare, de orice fel! Chiar dacă nu ai timp să ajungi la sală, mișcarea este binevenită, în orice formă: mers pe jos, renunțat la lift, activități casnice, etc.


Spor la ars calorii!

Comentarii

Postări populare