Sos de usturoi cu iaurt și maioneză light
Vă propun un sos care se asortează de minune cu paella, carne de
pui și chiar pește. Este foarte simplu de făcut și foooarte gustos:
INGREDIENTE:
- 2-3 căței de usturoi;
- 150 g iaurt grecesc Olympus;
- 1 lingura maioneză Hellmann’s light;
- 2 lingurițe zeamă de lămâie;
- 1/4 linguriță de sare;
- o pișcătură de piper;
- opțional, puteți adăuga puțin pătrunjel proaspăt.
Întâi, pisați bine usturoiul. Apoi peste usturoi adăugați iaurtul
și maioneza. De când am rămas însărcinată am renunțat de tot la maioneza
de casă și am descoperit-o pe aceasta de la Hellmann’s cu o etichetă
destul de curată, ceva mai săracă în grăsimi și cu un gust minunat. Am
folosit iaurt cu 2% grăsime, însă sosul iese și mai cremos cu iaurtul de
10% grăsime.
Amestecați bine usturoiul cu maioneza și iaurtul, apoi adăugați
zeama de lămâie și condimentele. Omogenizați sosul și serviți sau dați
la rece până la momentul servirii. Sosul poate fi păstrat preparat în
frigider până la 6-8 ore, apoi gustul se va modifica din cauza oxidării
usturoiului, așa că este recomandat să îl pregătiți exact înainte de a
fi servit.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu