PLĂCINTĂ CU IAURT
Chiar dacă este cald și nu prea e indicat să pornim cuptoarele,
rețeta asta merită. Se poate servi lângă o cupă de înghețată sau/și
alături de câteva lingurițe cu dulceață.
INGREDIENTE:
- 1 kg iaurt;
- 1 pachet de foi pentru plăcintă;
- 8 ouă;
- 200 g Green Sugar/zahăr;
- 1 păstaie de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;
- Coaja de la o lămâie;
- 100 g unt topit;
- 1 lingură cu vârf de griș;
- Un praf de sare.
Plăcinta se face repede de tot și nu crează probleme nici pentru
începătorii în ale bucătăriei. Plus, puteți salva iaurtul care urmează
să expire pentru că obișnuiți să luați prea mult. Sau doar eu fac asta?
Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu zahărul (vă recomand să
înlocuiți cu Green Sugar sau orice alt îndulcitor natural preferați),
vanilia, grișul, sarea și coaja de lămâie. Opțional, puteți adăuga
stafide.
Lăsăm compoziția deoparte și ne ocupăm de foi. Într-o tavă unsă cu
unt (sau tapetată cu hârtie de copt) așezăm 3 foi de plăcintă (unse cu
unt!), apoi turnăm cu un polonic compoziție, iar 3 foi de plăcintă unse,
compoziție, 3 foi, compoziție, 3 foi. Așadar, avem 4 straturi de foi și
3 de umplutură, iar ultimul strat sunt foile. Așezăm marginile
plăcintei, mai tăiem colțurile cu o foarfecă de bucătărie (dacă este
cazul, dacă tava aleasă e prea mică!). Peste ultimul strat de foi ungem
iar cu unt.
Puteți presăra opțional zahăr tos pentru a obține o crustă
crocantă.
Lăsam la cuptor cam 30 de minute.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu