CLAFOUTIS CU CIREȘE
Un desert obligatoriu în sezonul cireșelor. Se poate face și
cu altfel de fructe (vișine, căpșune, piersici, etc), însă mi se pare
cea mai reușită combinație în varianta cu cireșe. Rețeta originală
menționează folosirea cireșelor cu sâmburi pentru ca sucul fructelor să
nu se amestece în prăjitură. Eu folosesc cireșele fără sâmburi și vă
recomand să procedați la fel, prăjitura iese minunată.
Pe cât de bună este, pe atât de rapid se face:
INGREDIENTE:
- 600 g cireșe fără sâmburi;
- 250 ml lapte;
- 140 g făină;
- 100 g Green sugar/ orice fel de zahăr preferați;
- 60 g unt topit;
- 15 g unt pentru uns tava;
- 2 pliculețe de zahăr vanilat;
- 4 ouă;
- Un praf de sare.
Am folosit o tavă de tartă pentru a coace prăjitura. Durează maximum 5 minute să ajungă în cuptor.
Am uns tava cu unt, apoi am așezat cireșele. Restul ingredientelor
le-am amestecat într-un castron, le-am mixat aproximativ 2 minute, apoi
le-am răsturnat peste cireșe.
Am dat la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade.
Prăjitura se poate garnisi cu zahăr pudră (eu nu simt nevoia!),
frișcă sau se poate servi alături de înghețată. Are textura unei budinci
ușoare. Se poate servi caldă sau rece, după preferințe.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu