NEGRESĂ LOW CARB (fără făină și zahăr)


Înapoi la dietă, că doar e vară! Dar ce ne facem cu poftele? Inventăm și ne documentăm până găsim rețeta perfectă. Apoi, savurăm pe îndelete, fără regrete. Această rețetă este inspirată de pe pagina Body by Miha și îi mulțumesc Mihaelei pentru idee!

INGREDIENTE:

  • 100 g ciocolată neagră fără zahăr;
  • 100 g unt nesărat;
  • 100 g făină de migdale;
  • 100 g îndulcitor;
  • 2 ouă;
  • Un praf de sare;

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu îndulcitorul. Eu folosesc Green Sugar, este un îndulcitor natural și are indice glicemic 0, dar pe piață sunt multe variante. Alegeți ce doriți, însă aveți grijă să fie stabil la copt. Ca exemplu, stevia nu e stabilă, preparatele devin amare.

Se topește ciocolata împreună cu untul, aprox. 2 minute la cuptorul cu microunde.

Se lasă să se răcorească alte 2 minute, apoi se amestecă cu gălbenușurile, făina de migdale și sarea.

Se încorporează și albușurile, după care se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei de cocos și/sau tapetată cu hârtie de copt. 

Se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade, până trece testul scobitorii. 



Vă recomand să o serviți cu un sos de zmeură sau dulceață de zmeură fără zahăr!

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare