BURGERI DE VITĂ
Pentru zilele în care vreți să vă desfătați și să uitați de dietă. Un adevărat festin!
INGREDIENTE CHIFTELE: (4 bucăți mici)
- 450 g carne tocată de vită;
- Sare;
- Piper;
- Cimbru;
- Boia dulce;
- 2 linguri de ketchup;
- 1 lingură de muștar;
Plus:
- 4 chifle;
- Sos pesto roșu; (opțional)
- Sos pentru burgeri;
- 1 roșie;
- 2 castraveți murați;
- 4 frunze de salată;
- Câteva felii de ceapă;
- 8 felii de bacon.
Am amestecat bine carnea cu condimentele și am format 4 chiftele,
după cum m-am priceput. Le-am pus, pe fiecare, pe hârtie de copt și
le-am dat la rece, să se odihnească, aproximativ 30 de minute.
Între timp, m-am ocupat de restul ingredientelor pentru burgeri. Am
feliat legumele cât mai fin și am gătit bacon-ul în tigaia grill, până a
devenit crocant.
În aceeași tigaie am prăjit apoi chiftelele. Câte 2 minute pe
fiecare parte. (În 2 serii). Când au fost gata, am pus câte o felie de
cașcaval cheddar pe fiecare chiftea fierbinte și am acoperit cu un
capac, până când cașcavalul s-a înmuiat.
Chiflele le-am cumpărat gata făcute, din Lidl. Le-am tăiat în două,
le-am rumenit puțin într-o tigaie fără ulei și m-am apucat de montat
burgerii. De jos în sus: chiflă, sos pesto roșu Baressa (Lidl), salata
verde, bacon, castraveți murați, roșii, ceapă, chiftea, sos pentru
burgeri (Hellmann’s), chiflă. Am fixat totul cu un băț pentru frigărui
și am servit cu cartofi wedges.
Vă recomand, dacă aveți timp, să preparați în casă sosul pentru
burgeri. Iese mult mai aromat. Vă voi lăsa rețeta într-o postare
viitoare.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu