COBBLER CU PIERSICI ȘI CAISE
Cobbler-ul este o prăjitură cu fructe specifică bucătăriei
englezești și americane. Există mai multe varietăți și moduri de preparare, poate fi
făcută cu aproape orice fel de fructe. Se poate face cu aluat de
biscuiți sau cu aluat lichid, așa cum este varianta pe care v-o propun
să o încercați.
Puteți înlocui fructele după preferințe!
INGREDIENTE:
- 250 g unt nesărat;
- 240 g făină;
- 500 ml lapte;
- 400 g zahăr;
- 2 lingurițe de praf de copt;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- Un praf de sare;
- 4 piersici mari;
- 4 caise.
Modul de pregătire este foarte simplu și rapid. Topim untul în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute, apoi răsturnăm în tavă.
Separat, amestecăm laptele cu făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat și sarea până obținem o compoziție omogenă.
Răsturnăm aluatul peste unt fără a amesteca, apoi așezăm deasupra fructele tăiate în jumătăți.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, la 180
de grade. Se poate servi cald, alături de înghețată sau rece, de la
frigider.
Poftă bună!
*** Pentru această rețetă am folosit o tavă de 20x30 cm. Cu cât tava este mai mică, prăjitura iese mai înaltă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu