HUMMUS
-
De când am gustat prima dată hummus-ul, m-am declarat fană. Am gustat mai multe feluri, și din restaurant, și din comerț, însă niciun sortiment nu m-a convins din punct de vedere al calității ingredientelor. Așadar, m-am pus pe documentat și am căutat rețeta perfectă de făcut hummus acasa. Bineînțeles, ca toate rețetele mele, este rapidă și foarte ușor de făcut. Și cel mai mare avantaj este că folosiți doar ingredientele pe care le doriți, fără aditivi de niciun fel. V-am convins să încercați rețeta?
INGREDIENTE:
- 500 g năut din conservă;
- 3 linguri pastă de susan (tahini);
- sucul de la 1/2 de lămâie;
- 2 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de chimion;
- 1/2 linguriță de fulgi de chilli; (mai puțin, dacă nu mâncați picant)
- un praf de sare;
- 60 ml apă rece.
Am pus în vasul robotului de bucătărie toate ingredientele, cu excepția apei și am pasat până am obținut o cremă fină. (aproximativ 4-5 minute). Am adăugat apa rece, apoi am pasat încă 1 minut. Apa face hummus-ul mai pufos.
E momentul să gustați, să vedeți dacă vă mai doriți sare sau lămâie.
Dacă are gustul perfect, îl așezați frumos în castron sau ce vas de servit vă place și îl garnisiți cu boia de ardei dulce și ulei de măsline.
E minunat lângă lipii libaneze.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu