Un altfel de tiramisu
Știți pofta aia de dulce care nu trece cu niciun pahar cu apă?
Voiam ceva fresh, dar foarte gustos, în care să folosesc smântâna care
expira peste 5 zile, dar și căpșunele prea multe pe care le aveam. Cam
așa a luat naștere această prăjitură.
Este impropriu spus tiramisu, însă vom folosi pișcoturi și tehnica de la tiramisu, așa că putem folosi această denumire.
Vă invit să o testați, este magnifică pentru un răsfăț de vară!
INGREDIENTE:
- 400 g pișcoturi;
- 300 ml lapte;
- 1 lg miere;
- 500 g de căpșune;
- 200 ml smântână pentru frișcă;
- 250 g mascarpone;
- 3 linguri de zahăr;
Începem cu căpșunele pe care le-am spălat și le-am curățat de
codițe, după care le-am lăsat cam două ore la temperatura camerei, cu o
lingură de zahăr deasupra, pentru a-și lăsa siropul.
Ne ocupăm apoi de frișcă, eu am bătut-o la robot, împreună cu două
linguri de zahăr, și apoi am amestecat-o cu cele 250 g de mascarpone. Am
dat crema la rece.
Am scurs bine căpșunele și le-am blenduit. (Va ieși un piure destul de zemos).
Am încălzit laptele în care am adăugat o lingură de miere și am
început să înmoi pișcoturile și să le așez în tavă. Nu am ținut mult
pișcoturile, le-am scufundat și imediat le-am pus în tavă, ele vor trage
și din zeama piureului de căpșune. Peste primul strat de pișcoturi am
pus un strat de piure (împărțiți cantitatea de piure în două), apoi un
strat de cremă. Repetăm operațiunea de însiropare a pișcoturilor, doar
că aici am procedat puțin diferit. Am pus noul strat de pișcoturi peste
cremă, iar peste pișcoturi am pus piureul de căpșune. Piureul de căpșune
mi s-a părut cam prea zemos și, de teama unei prăjituri mult prea
însiropate, am mai adăugat un strat de pișcoturi, apoi un strat de cremă
și am ornat cu feliuțe de căpșune.
Așadar, recapitulăm straturile, de jos în sus: pișcoturi, piure,
cremă, pișcoturi, piure, pișcoturi, cremă, căpșune. Dacă piureul nu este
foarte zemos, puteți sări peste ultimul strat de pișcoturi.
Partea cea mai grea este că trebuie să stea la frigider, să se
așeze toate aromele și să se însiropeze. Minimum 3 ore. Ideal ar fi să
stea 4-5 ore, înainte de a o tăia.
Este cel mai bun și mai răcoritor desert cu fructe! Plus că se face foarte repede și nu e nevoie să aprindeți cuptoarele!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu