Creveți pil-pil




Aceasta este o rețetă de duminică, de sarbătoare, de gătit și savurat în doi, alături de un pahar de vin alb. (Pentru cine poate!) Pregătirea ei durează cam 30-45 de minute, în timp ce gătirea propriu-zisă durează cel mult 5 minute. Rezultatul este minunat, o adevărată delectare a papilelor gustative. Nu este o rețetă tocmai dietetică, dar ajunge până la inimile gurmanzilor, deci caloriile acesteia nu se calculează.

Așadar, la treabă:

INGREDIENTE:

  • 700 g creveți roz;
  • 50 g unt;
  • 100-150 ml vin alb demidulce;
  • 3 căței de usturoi;
  • 4-5 feliuțe de ardei iute;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • sare și piper

Partea cea mai migăloasă este curățarea creveților. Din fericire, de asta s-a ocupat, în cea mai mare parte, iubitul meu soț, în timp ce eu o adormeam pe ștrumpfilinca. Creveții trebuie curățați cu atenție pentru a vă bucura de un gust desăvârșit. Noi am păstrat cozile pentru a fi mai ușor de mâncat, ceea ce vă recomand și vouă.
Asezonarea acestui fel de mâncare depinde foarte mult de gust. În varianta propusă de mine sosul de vin nu este foarte picant, ci doar aromat. Așadar, dacă vă doriți o aromă mai intensă de ardei iute, adăugați câteva feliuțe  în plus.

După ce terminați de curățat, lucrurile devin mult mai simple: puneti untul la încins într-o tigaie, apoi adăugați usturoiul, ardeiul iute și creveții și lăsați cam un minut. Adăugați sare și piper.

Stingeți cu vin și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute. Trebuie să vă mișcați foarte rapid din momentul în care ați pus creveții în tigaie pentru că se gătesc imediat. Creveții perfect gătiți sunt în forma literei C. Dacă sunt negătiți au forma dreaptă, iar dacă sunt prea gătiți sunt în forma literei O.


I-am servit cu lămâie și pâine prăjită. 

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare