Copănele de pui în crustă de fulgi de porumb
Este important atât pentru a-ți satisface o poftă, pentru a
restarta metabolismul, cât mai ales pentru a face dieta mai ușor de
ținut. Vă propun o variantă dietetică și mult mai sănătoasă a
copănelelor “pane”. Chiar dacă nu sunteți la dietă, tot merită testată!
INGREDIENTE:
- 5 copănele (aprox. 400 g);
- 1 ou;
- 80 g făină de ovăz (sau albă, dacă nu numărați calorii);
- 2 linguri de lapte;
- 2 linguri de muștar;
- 100 g fulgi de porumb fără zahăr (am găsit bio de la Verival);
- condimente, după gust (am folosit sare, piper, fulgi de chilli, usturoi granulat și cimbru).
Nu sunt de acord cu teoria de a nu spăla carnea de pui, astfel că
am spălat bine copănelele și am înlăturat pielea. Copănelele spălate
le-am sărat, piperat și le-am uns cu muștar. Apoi, am amestecat făina cu
condimentele, am bătut oul cu laptele și am pus fulgii de porumb pe o
farfurie întinsă. Am dat copănelele prin făina condimentată, apoi prin
ou și le-am tăvălit in fulgii de porumb.
Le-am așezat pe hârtie de copt și le-am dat la cuptor pentru 45 de
minute, la 180 de grade.
Au ieșit minunate, numai bune pentru un
cheat-meal regulamentar.
Se pot servi cu un sos din iaurt cu usturoi sau salata verde.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu